OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.

Høje Taastrup Fjernvarme forventer lidt højere varmepris i 2023

 

Energipriserne tordner afsted, men kunderne hos Høje Taastrup Fjernvarme kan se frem til, at prisen i 2023 vil stige behersket i størrelsesordenen 6-8 procent. Det oplyser bestyrelsesformand Nils Olsen og direktør Astrid Birnbaum.

 

- Langt hovedparten af vores varme får vi fra VEKS, Vestegnens Kraftvarmeselskab. VEKS rammes også af stigende priser på biomasse og el, men nyder samtidig godt af, at en tredjedel af varmen kommer fra affaldsforbrænding samt de høje elpriser, siger Nils Olsen og forklarer:

 

- VEKS får bl.a. varme fra ARGO’s affaldsforbrændingsanlæg i Roskilde og VEKS’s eget Køge Kraftvarmeværk, som begge producerer varme og el i én proces. Den høje elpris giver kraftvarmeværkerne en højere el-indtægt. Dette bevirker sammen med de relativ små prisstigninger på biomasse, at prisstigningerne for fjernvarme kan holdes nede. Derfor forventer VEKS, at prisstigningen i 2023 kan holdes på i størrelsesordenen 6-8 pct.

 

Fjernvarme med flere varmekilder
- Den fjernvarme, vi leverer, er produceret på en række forskellige varmekilder, hvoraf biomasse og affald er klart de største. Men vi har også en mindre del, der produceres lokalt og ved brug af overskudsvarme. Derfor er vi ikke afhængige af ét ”brændsel” i vores varmeproduktion, hvilket er med til at give stabile priser og forsyningssikkerhed, forklarer Nils Olsen.

 

Høje Taastrup Fjernvarmes budget for 2023 er under udarbejdelse og skal sammen med taksterne godkendes af repræsentantskabet sidst i november. Nils Olsen bemærker, at de øvrige omkostninger på at drive det lokale fjernvarmeselskab forventes at holde sig på nogenlunde samme niveau som i år. Derfor tyder alt på, at Høje Taastrup Fjernvarme kan holde prisstigningen på ca. 6-8 %.

 

Han tilføjer, at de priser, der gælder for 2022, vil fortsætte uændret året ud.

 

Ifølge Høje Taastrup Fjernvarme betaler et standardhus på 130 kvadratmeter med et gennemsnitligt varmeforbrug i dag ca. 11.500 kr. om året.

 

Stor interesse for at få fjernvarme
Interessen fra gaskunder i Høje-Taastrup Kommune, som ønsker at blive koblet på fjernvarmen, har ligget på højt niveau siden sidste vinter, hvor prisstigningerne begyndte.

 

- Vi har travlt med at udrulle fjernvarme i de nye forsyningsområder i Fløng og Hedehusene. Men også i de eksisterende fjernvarmeområder i resten af kommunen kontaktes vi af gaskunder, som vil have fjernvarme – og gerne hurtigst muligt. Vi og vores entreprenører knokler på, men desværre vil der i nogle tilfælde være en ventetid på op til næsten et år, før vi kan konvertere gassen med fjernvarme, oplyser Astrid Birnbaum.

 

 

« Tilbage

Se dit forbrug
Se tidligere aflæsninger og oplysninger registreret på din måler, opgørelser, styringstabel m.v.
 
Info om fjernvarmearbejder
Her kan du følge renoveringer, opgravninger m.v.
 
Kontakt os
Åbningstider:
Mandag-Torsdag kl. 9:00-15:30.
Fredag kl. 9:00-12:30.
Telefon: 4355 3010
 
Nyt fjernvarmeanlæg?
Så vælg vores abonnementsordning, så klarer vi det hele!
Med abonnementsordningen får du hurtigt, nemt og billigt nyt fjernvarmeanlæg.
 
Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.
Malervej 7 A
DK-2630 Taastrup

Tel. 4355 3010

E-mail: htf@htf.dk