OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.

Returtemperaturen skal ned på 44 grader i 2020

 

Høje Taastrup Fjernvarme sætter i 2020 returtemperaturen yderligere ned fra 45 grader til 44 grader. Returtemperaturen er temperaturen på vandet, når det har været gennem boligens varmesystem og skal retur.

 

Frem mod 2025 skal returtemperaturen sænkes til 41 grader. Kunderne tilskyndes ved hjælp af en returtemperaturtarif. Det giver bonus at ligge under den fastsatte temperatur, og omvendt koster det at ligge over.

 

- For hver grad en kunde ligger under 45, giver vi en bonus på 10 kr. pr. MW-time. Og en tilsvarende afgift, hvis man ligger over de 45 grader, oplyser Nils Olsen. Det er en ordning til fælles bedste, for jo lavere returtemperatur, jo bedre udnyttelse af den fremsendte energi. Det giver et mindre varmetab, og dermed kan vi på sigt reducere varmeprisen. Returtemperaturtariffen vil også i 2020 være på 10 kr./MWh/grad (inkl moms.)

 

- I 2019 har vores kunder i gennemsnit ligget under de 45 grader, så vi forventer et underskud på ordningen i år forstået sådan, at vi betaler mere i bonus, end vi får ind i afgifter fra kunder, som ligger over 45 grader. Men ordningen er jo netop tænkt som et incitament til bedre varmeudnyttelse, og det virker, bemærker Nils Olsen.

 

Realistisk at komme ned på 41 grader

Da ordningen begyndte i 2017, var det med en returtemperatur på 46 grader. Høje Taastrup Fjernvarme har analyseret sig frem til, at med det eksisterende ledningsnet er det realistisk at komme ned på 41 grader som gennemsnit for alle kunder.

 

Et af de tiltag, der især øger varmeudnyttelsen, er at udskifte ældre varmeanlæg med et mere effektivt. Derfor tilbyder Høje Taastrup Fjernvarme en abonnementsordning, hvor der installeres et nyt varmeanlæg med service og vedligehold, som betales over varmeregningen de næste 20 år. Det har over 900 kunder benyttet sig af indtil nu.

 

Hvis du vil læse mere om vores ordning, så klik her.

 

Du er også altid velkommen til at kontakte os for et besøg og gode råd vedrørende dit fjernvarmeanlæg.

 

 

« Tilbage

Se dit forbrug
Se tidligere aflæsninger og oplysninger registreret på din måler, opgørelser, styringstabel m.v.
 
Info om fjernvarmearbejder
Her kan du følge renoveringer, opgravninger m.v.
 
Kontakt os
Åbningstider:
Mandag-Torsdag kl. 9:00-15:30.
Fredag kl. 9:00-12:30.
Telefon: 4355 3010
 
Nyt fjernvarmeanlæg?
Så vælg vores abonnementsordning, så klarer vi det hele!
Med abonnementsordningen får du hurtigt, nemt og billigt nyt fjernvarmeanlæg.
 
Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.
Malervej 7 A
DK-2630 Taastrup

Tel. 4355 3010

E-mail: htf@htf.dk