OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.

Økonomiminister Stephanie Lose på besøg

 

Økonomimininister Stephanie Lose har sammen med folketingsmedlem og klima- energi og forsyningsordfører Linea Søgaard-Lidell været til møde med Høje Taastrup Fjernvarme, Nordea og brancheforeningen Dansk Fjernvarme. Mødet fandt sted hos Nordea på Helgehøj Allé i Taastrup.

 

Anledningen var at vise Stephanie Lose og Linea Søgaard-Lidell et eksempel på et samarbejde til fordel for både fjernvarmeselskab og erhvervsvirksomhed – og miljøet i form af 100 tons sparet CO2.

Hos Nordea på Helgehøj Allé producerer Høje Taastrup Fjernvarme varme til kunderne i Høje-Taastrup Kommune. Det sker ved at udnytte overskudsvarme fra Nordeas køleanlæg i en stor varmepumpe. Denne fjernvarmeproduktion svarer til det årlige varmeforbrug i cirka 700 husstande.

 

Nye regler for beregning af en produktionspris for overskudsvarme indebærer usikkerhed for, om det er muligt altid at drive varmepumper på overskudsvarme fremover. Med de nye regler kommer der et årligt loft over, hvad produktionsprisen for fjernvarme produceret på overskudsvarme må være. Overskrides loftet, kan varmepumpen ikke køre. Det betyder, at overskudsvarmen i stedet for at blive til fjernvarme, bortkøles til omgivelserne. Og at varmepumpen ikke genererer indtægter til gavn for andelshavernes fælles fjernvarmeøkonomi. 

 

”Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Nordea om at producere fjernvarme på deres overskudsvarme. Men de nye regler skaber så meget usikkerhed, at investeringer i nye anlæg risikerer at blive udskudt eller helt falder til jorden. Overskudsvarmen, som der på nationalt plan er et meget stort potentiale i at udnytte mere af, risikerer med andre ord at blive sendt lige op i den blå himmel”, forklarer Thomas Hopp, direktør i Høje Taastrup Fjernvarme. 

 

 

Chef for fjernkøling og overskudsvarme HTF, Frederik Rugaard,  fortæller om anlægget                                                    Formand HTF Nils Olsen, direktør Dansk Fjernvarme Kim Mortensen, økonomiminister Stephanie Lose, klima- energi og

                                                                                                                                                                                                              forsyningsordfører Linea Søgaard-Lidell, Country Branch Manager Nordea Danmark Anders Holkmann Olsen

 

På mødet med ministeren var der lejlighed til både at præsentere Høje Taastrup Fjernvarmes anlæg, der producerer fjernvarme på overskudsvarme, og til at forklare, hvorfor reglerne bliver en stopklods for mere udnyttelse af overskudsvarme.  

 

”Vi er glade for at ministeren tog sig tid til besøget, få præsenteret vores anlæg og ikke mindst lytte på vores bekymringer. Vi mener, at prisloft-reglerne skal ophæves, fordi der allerede er regler i dag, der beskytter mod høje varmepriser. Det er forbrugernes penge, det handler om, så selvfølgelig er vi optaget af både at producere grøn fjernvarme og producere til en attraktiv pris. Vi kommer til at holde øje med, at reglerne bliver ophævet, så de ikke stiller sig i vejen for økonomisk og miljømæssigt fornuftig fjernvarmeproduktion i Høje Taastrup”, fortæller Nils Olsen, formand for Høje Taastrup Fjernvarme.   

 

 

 

« Tilbage

Se dit forbrug
Se tidligere aflæsninger og oplysninger registreret på din måler, opgørelser, styringstabel m.v.
 
Info om fjernvarmearbejder
Her kan du følge renoveringer, opgravninger m.v.
 
Kontakt os
Åbningstider:
Mandag-Torsdag kl. 9:00-15:30.
Fredag kl. 9:00-12:30.
Telefon: 4355 3010
 
Nyt fjernvarmeanlæg?
Så vælg vores abonnementsordning, så klarer vi det hele!
Med abonnementsordningen får du hurtigt, nemt og billigt nyt fjernvarmeanlæg.
 
Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.
Malervej 7 A
DK-2630 Taastrup

Tel. 4355 3010

E-mail: htf@htf.dk