OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.

Sommerluk for varmen

 

Høje Taastrup Fjernvarme anbefaler, at man lukker for varmen om sommeren, altså sommerlukker. Du bør sommerlukke for dit fjernvarmeanlæg når vejret bliver så varmt, at du ikke mener, at du behøver varme i din ejendom. De fleste sommerlukker den 15. maj, eller i starten af juni måned.

Det er også en god ide at lukke for varmen hvis man er bortrejst i en længere periode.

 

Hvorfor skal jeg sommerlukke for mit fjernvarmeanlæg?

Hvis du sommerlukker for dit fjernvarmeanlæg, kan du spare op til 5% på din varmeregning og undgå en unødvendig merafgift. Samtidig hjælper du også på, at der ikke slipper unødigt meget CO2 ud i atmosfæren og dermed påvirker miljøet negativt. Mange modtager også en årlig merafgift hvis fjernvarmevandet ikke afkøles nok. Jo varmere vand der sender tilbage, desto højere ekstrabetaling. Sommerlukning af dit fjernvarmeanlæg forbedrer din returtemperatur. Det er derfor både godt for din pengepung og for miljøet, at du husker at sommerlukke for dit fjernvarmeanlæg.

 

Hvorfor kan jeg ikke bare lukke for radiatorerne?

Når du lukker for sommerventilen, lukker du både af for radiatorerne og for varmen i rørene mellem radiatorerne. I alle ejendomme er der et varmetab i selve installationen, som om sommeren kan udgøre den største del af ens varmeforbrug. Når du bruger sommerventilen, lukker du det rigtige sted, og der er ingen grund til at skrue på termostaterne på radiatorerne.

 

Hvordan sommerlukker jeg?

Du sommerlukker for dit fjernvarmeanlæg ved at lukke for dit anlægs sommerventil og slukke for cirkulationspumpen til radiatoranlægget. Sommerventilen lukker for det rør, der forsyner radiatorerne med varme, uden at lukke for det rør, der opvarmer brugsvandet. Ved at følge rørene fra dér hvor din installation starter, kan du finde ventilen. Ventilen sidder efter en forgrening af rørene, hvor én streng går til brugsvand og en anden går til radiatorer.Du skal dog være opmærksom på, at der er forskel på de forskellige fjernvarmeanlægs opbygning. Er du i tvivl, bør du kontakte dit lokale VVS-firma.

  

Hvordan tjekker jeg, at jeg har sommerlukket rigtig?

Du kan tjekke om du har sommerlukket rigtig ved at gå ejendomme igennem ca. 30 minutter efter du har drejet på sommerventilen og slukket for cirkulationspumpen. Læg din hånd på det rør, der går ind i toppen af din radiator lige før det sted, hvor termostaten sidder: Er røret koldt, er der sommerlukket, og er det varmt, er der ikke. Du kan også tjekke varmeflowet på din fjernvarmemåler. Klik dig frem på måleren til værdien Vol (l/h) og se om værdien falder. Har du gennemstrømningsveksler til dit brugsvand, så bør måleren gå i 0. Hvis du bruger denne metode, må der ikke være tappet varmt brugsvand indenfor 1 times før aflæsning af måleren.


Se dit forbrug
Se tidligere aflæsninger og oplysninger registreret på din måler, opgørelser, styringstabel m.v.
 
Info om fjernvarmearbejder
Her kan du følge renoveringer, opgravninger m.v.
 
Kontakt os
Åbningstider:
Mandag-Torsdag kl. 9:00-15:30.
Fredag kl. 9:00-12:30.
Telefon: 4355 3010
 
Nyt fjernvarmeanlæg?
Så vælg vores abonnementsordning, så klarer vi det hele!
Med abonnementsordningen får du hurtigt, nemt og billigt nyt fjernvarmeanlæg.
 
Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.
Malervej 7 A
DK-2630 Taastrup

Tel. 4355 3010

E-mail: htf@htf.dk